Gordijnstoffen – overgordijnen

Gordijnstoffen (of overgordijnen genoemd) zijn verkrijgbaar in verschillende dichtheden en er is keuze in veel uitlopende stijlen en dessins. Ze geven sfeer aan de ruimte, zijn geluidsabsorberend en voorkomen de inkijk van buitenaf. In de meeste gevallen verkrijgbaar als breedtestoffen (+/- 1.40 meter breed) en worden afgewerkt met een zoom. Ze worden ook wel steeds vaker als kamerhoge stof uitgevoerd waardoor in de confectie geen naden zichtbaar zullen zijn. Verduisterende gordijnstoffen zijn zeer geschikt voor het extra duister maken van bijvoorbeeld slaapkamers. Het kenmerkende van deze stoffen is dat ze in drie lagen geweven zijn; tussen de voor- en achterzijde van de stoffen is een extra laag aangebracht van zwarte garen die de stof extra dicht maken. Let wel; de stoffen zijn niet 100 % lichtdicht, dit valt eventueel op te lossen met een voeringsstof die wel 100 % verduisterend is. Voeringstoffen zijn echte probleemoplossers; ter bescherming van de gordijnen die je kiest, om je verduistering te regelen, als isolatie of zonwerend met een zilvere coating.

De samenstelling van de stoffen kan sterk variëren, we zullen u altijd informeren over de eigenschappen van de stof en advies geven hoe deze te confectioneren en gebruiken.

Tegenwoordig komt de vraag naar brandvertragende stoffen steeds meer voor. Bijvoorbeeld bij instellingen, VVE’s, bedrijven en hotels is er deze eis. Al kunnen deze stoffen ook toegepast worden in woningen. Brandvertragende stoffen kunnen zijn geïmpregneerd maar beter is nog als de brandvertraging in het garen is meegeweven, hierdoor is de stof ook na veelvuldig wassen blijvend brandvertragend.