Behang

U vindt bij ons een ruime collectie in verschillende soorten behang, in de gewenste sfeer, kleur of stijl. Door de jaren heen hebben we diverse trends voorbij zien komen. We hebben altijd gezorgd voor een mooi aanbod van de laatst uitgebrachte collecties. Een groot aantal soorten behang (zowel unis’s als dessins), hebben we op voorraad. Daarnaast kunt u een keuze maken uit meer dan 400 behangboeken.

  • papierbehang: bestaat uit uitsluitend papier, is ademend en vochtregulerend (bouwbehang), minder duurzaam en heeft inweektijd nodig (het behang moet ingesmeerd worden, volg de aanwijzigingen op het etiket!).
  • vliesbehang: de samenstelling van dit materiaal zorgt voor een unieke stabiliteit, dit behang zet  niet uit en krimpt niet, de lijm kan dus op de muur gesmeerd worden, ook zeer makkelijk te verwijderen!
  • vinylbehang: dit is behang met een toplaag van kunststof en de drager (achterkant) kan van zowel papier als vlies zijn, zeer duurzaam behang door sterke toplaag.
  • fotobehang: digitaal gedrukt behang (veelal in vlieskwaliteit), dit is wandvullend en kan op maat gemaakt worden.
  • glasweefsel: de glasvezels zijn geweven, zeer sterk behang en overschilderbaar
  • glasvlies: de glasvezels zijn geperst, dit is vlakker behang dan glasweefsel, zeer sterk en overschilderbaar.
  • renovlies: dit is geperst papier in combinatie met vezels, als alternatief voor een stuclaag, overschilderbaar.

Uni behang (behang in één kleur) zorgt voor een rustige, maar elegante uitstraling. Dit hoeft niet het gladde behangpapier te zijn. Er is keuze uit verschillende soorten reliëf. Ook handig als de muur wat minder glad is! Wat je veel ziet is het “linnen-look”-effect, het “gewolkte”-effect of een subtiel verticaal reliëf-patroon. De structuur van een uni behang wordt ook bepaald door de kleur. Van een afstand lijkt het één kleur maar eigenlijk is het een mix van verschillende kleuren en structuren. Deze mix geeft een levendig effect. Dit behang kan ook gebruikt worden in combinatie met een motief.

Juist met dessins of prints maak je een statement van de wand(en) in je woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Of denk aan het kantoor of de entree van een bedrijfspand of winkel. De ruimte ondergaat een ware metamorfose door de combinatie van kleuren en dessins. Laat je muren spreken! Wat vindt u mooi? Wat past bij u?

Digitaal geprint behang (fotobehang) is wandvullend. Het behang wordt geleverd in banen (dat is wel zo makkelijk) én deze zijn naadloos te verwerken. Er is keuze in een groot aantal collecties op thema maar je kunt ook een eigen foto gebruiken! Voor de woonkamer, kinderkamer of juist de hal? De mogelijkheden zijn eindeloos. De overige wanden kun je verven of je kiest er een bijpassend behang bij.

Met behang zet je snel een duidelijke sfeer neer in de baby-, kinder- of tienerkamer. Er is zo veel keuze in leuke prints in combinatie met bijpassend behang of verf. Wil je lief, stoer, trendy of nostalgisch? Je kunt alle kanten op, zowel met rollen behang als het digitaal geprint behang. Neem de kinderen mee als u op zoek bent naar behang voor hun kamer. Ze vinden het vaak geweldig om de bladeren in de collecties of anders vermaken ze zich wel in de kinderhoek (waar ze kunnen spelen, kleuren of lezen).

Wordt één met de natuur door de natuur naar binnen te halen. De prints van hout, steen, bladmotieven , insecten etc, geven het gevoel alsof je je buiten waant. Zagen we al veel bloemen, bladeren en landschappen terugkomen, dit jaar zal de focus meer komen te liggen op de structuren en vormen.

We zien ook de trend van gladde muren die een afwerking krijgen met (kalk)matte muurverven. Ons advies is dan om eerst een renovlies of glasvlies te plakken ter bescherming van je muren. Wil je meer structuur, kies dan voor een glasweefsel. Een finish met een zijdeglans look kan een bijzonder resultaat geven.

  • De behangcollecties kunt u gratis bij ons lenen, om op uw gemak alles eens thuis te bekijken.
  • Als u klant bent bij ons, kunt u gebruik maken van stoomapparaten en plaktafels.
  • Wij kunnen ook behangstalen voor u aanvragen!