Wist je dat binnenlucht tot wel 10 keer meer vervuild is dan buitenlucht? En dat we steeds meer tijd doorbrengen binnenshuis? Daarom is er Sigma Air Pure. Dé supermatte biobased muurverf die de binnenlucht zuivert.

Binnenlucht die we inademen kan vervuild zijn door vluchtige organische stoffen. Formaldehyde behoort tot deze stoffen en is in verhoogde concentratie één van de meeste schadelijke stoffen in de binnenlucht. Deze stof is in alle woningen aanwezig, de concentratie kan verschillend zijn, net als het effect op de gezondheid verschillend is van persoon tot persoon.

Voorbeelden van uitstootbronnen van formaldehyde; bouwmaterialen, isolatiematerialen, meubels uit spaan- of vezelplaten, gordijnen, vloerbedekking maar ook kookactiviteiten, schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers en cosmetica.

Dankzij de Sigma Air Pure (met de Air Purifying Technology) wordt tot 70 % van de formaldehyde in de binnenlucht geneutraliseerd. Dit vanaf de eerste dag en gedurende meerdere jaren! Bekijk hier de film!